איך מוצאים/מאתרים מכשירי שמיעה מסובסדים?
עבור הסובלים מליקויי שמיעה מולדים או כאלה שנובעים ממחלה או מגיל מבוגר, עזרי שמיעה יכולים לעשות את כל ההבדל, אך עבור משפחות רבות מדובר בהוצאה יקרה במיוחד. למרבה המזל, קיימות מספר דרכים לרכוש מכשיר שמיעה במחיר מסובסד
מכשירי שמיעה יכולים לשנות את החיים עבור אלו הסובלים מלקויות שמיעה: העלייה באיכות השמיעה מביאה איתה עלייה באיכות החיים, ויכולה לשפר משמעותית את התקשורת עם בני המשפחה, החברים והקולגות. כאשר מדובר בילדים הסובלים מבעיות שמיעה, עזרי שמיעה יכולים לסייע רבות בתהליכי הלמידה בבית הספר ולהביא לעלייה בהישגים, בביטחון העצמי ובמעמד החברתי. עם זאת, לא כל משפחה יכולה להרשות לעצמה לרכוש מכשירי שמיעה - וכאן נכנסים המסלולים לרכישת מכשירי שמיעה מסובסדים.
נגישות לכולם: מכשירי שמיעה מסובסדים
עבור מי שאובחנו כסובלים מליקויי שמיעה, קיימות מספר דרכים לרכוש מכשירי שמיעה במימון ממשלתי. הדרך הנפוצה ביותר היא לרכוש מכשיר שמיעה מקופת החולים: קופות החולים בארץ מציעות
מכשירי שמיעה מחירים נוחים בסבסוד חלקי עד מלא, שתלוי בסוג הביטוח ובקריטריונים נוספים כמו מחירי מכשירי שמיעה וסוג המכשיר שמתאים למבוטח. כללית, מכבי, לאומית ומאוחדת מציעות תוכניות שונות למימון של מכשירי שמיעה עבור המבוטחים, כאשר מחירי ההשתתפות העצמית נעים בין 0 ש"ח לכ-1800 ש"ח.
בחלק מקופות החולים ניתן סבסוד מלא עבור מכשירי שמיעה לנפגעים בתאונות עבודה, ובאחרות ניתן לקבל מכשירי שמיעה לילדים בסבסוד מלא. לרוב, מכשירי שמיעה מקופת החולים יוחלפו אחת ל-3 או 3 וחצי שנים.
מכשירי שמיעה בסבסוד עבור נכי משרד הביטחון
אפשרות נוספת, הפתוחה בפני נכים המוכרים על ידי משרד הביטחון, היא מכשירי שמיעה בסבסוד של משרד הביטחון. במקרים של ירידת שמיעה של 10 אחוז ויותר, נכים המוכרים על ידי משרד הביטחון יכולים לפנות לאגף השיקום, שם תתואם עבורם בדיקת שמיעה באחד מבתי החולים בארץ. ההתחייבות של משרד הביטחון תקפה ל-4 שנים. ההתחייבות כוללת גם קבלת סוללות להחלפה, וזכאות לאוזניות לטלוויזיה, טלפון מגביר ואביזרי עזר, במסגרת הסכם הנערך מול הספק ומול משרד הביטחון.
מכשירי שמיעה לילדים בסבסוד משרד הבריאות
משרד הבריאות מציע סבסוד מלא עבור מכשירי שמיעה לילדים עם לקויות שמיעה עד גיל 18. גם תהליך התאמת מכשירי השמיעה מסובסד, וכולל בדיקת שמיעה, ולאחריה התאמת מכשירי שמיעה לתקופת ניסיון. התאמת המכשירים נעשית על ידי אנשי מקצוע מהתחום, שיודעים לייעץ על מכשירי שמיעה מומלצים. התהליך נעשה בשיתוף עם מכון שמיעה תדרים, שם מתבצעות בדיקות השמיעה. במהלך תקופת הניסיון, נעשית בדיקת שמיעה נוספת עם המכשירים, המתבצעת בחדר אטום לרעשים במכון תדרים.
מכשירי שמיעה בסבסוד משרד הבריאות מוחלפים כל שלוש שנים עבור ילדים עד גיל 6, וכל ארבע שנים עבור ילדים מגיל 6 עד גיל 18. בנוסף, במהלך החצי השנה הראשונה לשימוש במכשירי השמיעה תיבדק הזכאות של הילד או הילדה למערכת בלוטות' או מערכת FM לכיתה.